Poona @ Corona

Wij hopen van ganser harte op een beter seizoen dan vorig jaar! Een hoop Corona maatregelen van het vorige seizoen zijn inmiddels dan wel losgelaten, maar zoals we recentelijk hebben kunnen zien, komen er soms ook nieuwe bij. Als je de laatste maatregelen van de instanties wilt weten, kijk dan op de sites van het RIVM, de Bond en BV Sport.

Het is fijn dat we onze favoriete sport nog steeds kunnen beoefenen, badmintonnen! Het bestuur volgt de ontwikkelingen op de voet, waarbij je een samenvatting van de huidig geldende maatregelen kunt vinden op deze pagina. Er gaat regelmatig een nieuwsbrief per mail de deur uit met extra informatie, let daar ook goed op. Mocht je de nieuwsbrief niet ontvangen, laat dat dan weten via johan[@]poona64.nl.

Weet dat jullie bestuur haar best doet aan alle maatregelen te voldoen om jullie een zo veilig mogelijke badminton omgeving te bieden, terwijl we tegelijk jullie privacy respecteren. Een hele toer!

Tot nu toe heeft het ons houden aan de maatregelen opgeleverd dat er geen besmettingen plaatsvonden via onze badmintonavond. Laten we met zijn allen ons best doen om dat ook zo te houden, zodat we kunnen blijven doen wat we het liefste doen: Badmintonnen!

Aangaande de maatregelen blijven twee zaken het allerbelangrijkst: Eigen verantwoordelijkheid en zelf restrictie! Het is en blijft van belang dat wij ons allen houden aan de maatregelen ter preventie.

Het Poona @ Corona protocol

Van het protocol zijn de 2 belangrijkste maatregelen:

Heb je (verkoudheid) klachten, blijf thuis van trainingen, spelen en wedstrijden

Vermijd contact en houd je buiten de speelvelden aan de 1,5 meter regel

Voor het betreden van de sporthal dien je bij de ingang van de hal eenmalig je handen te ontsmetten.

Het Corona protocol: (bronnen: RIVM, badminton.nl)

  • Heb je corona gerelateerde klachten? (droge hoest, koorts, verkoudheidsklachten), Blijf thuis en laat je testen;
  • Ontsmet je handen voor je de zaal betreedt en schud geen handen;
  • Houd afstand bij de indelerstafel. Kom niet allemaal tegelijk en loop direct naar het veld waar je moet zijn. Dus niet “klitten” rond de indelerstafel;
  • Houd buiten het sporten om zoveel mogelijk 1,5m afstand. Het advies is om geen handen te schudden, high five etc.;
  • Er is publiek toegestaan, maar ook daar geldt het dringende 1,5 meter afstand advies;
  • Sporters kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens de training bij (vermoeden van) klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak. Bij constatering van onregelmatigheden, zoals het niet houden aan het protocol, zal het bestuur handhavend optreden;
  • De kantine is geopend, houd je in de kantine aan de door CSV Zwaluwen opgestelde maatregelen.

Aanpassingen sinds 6 november 2021:

  • Er wordt in de hal gecontroleerd op geldige QR-code en ID;
  • Voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers geldt dat zij geen coronatoegangsbewijs hoeven te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers;

En verder:

We begrijpen dat onze leden verschillend kunnen denken over de noodzaak en/of de relevantie van de maatregelen. Het bestuur is hierover aanspreekbaar. Tussendoor worden maatregelen ook geëvalueerd en daarin nemen wij opmerkingen van onze leden mee. Uiteraard zijn opgelegde maatregelen leidend. Tegelijk mag je van je bestuur verwachten dat er zorgvuldig met je (privacy) gegevens wordt omgaan en niet wordt bewaard wat niet strikt benodigd is teneinde aan de maatregelen te kunnen voldoen. Wij vinden het niet bezwaarlijk om elkaar respectvol op de maatregelen aan te spreken. We kunnen elkaar daarin ondersteunen om te trachten het zo goed mogelijk te doen. We doen dit voor onszelf en voor het welzijn van anderen.
Wanneer we er met zijn allen achterstaan en ons houden aan de maatregelen is dat de beste manier om ervoor te zorgen dat we het komend badmintonseizoen kunnen blijven badmintonnen.

Het Corona Protocol is onderhevig aan veranderingen. We houden jullie daarvan op de hoogte via de website en onze nieuwsbrief.

Namens het bestuur,
Johan van der Ven