Poona @ Corona

Wij hopen van ganser harte op een beter seizoen dan vorig jaar! De meeste Corona maatregelen zijn inmiddels losgelaten, maar er bestaan er nog wel een aantal. Dit zijn de regels zoals opgelegd door het RIVM, de Bond en BV Sport.

Het is fijn dat we onze favoriete sport weer kunnen beoefenen, badmintonnen! De nu geldende maatregelen kun je vinden op deze pagina in het Poona @ Corona protocol. Deze zijn aan verandering onderhevig, neem er regelmatig kennis van.

Corona is nog steeds niet verdwenen, dus blijven er twee zaken allerbelangrijkst: Eigen verantwoordelijkheid en zelf restrictie! Het is en blijft van belang dat wij ons allen houden aan de maatregelen ter preventie.

Het Poona @ Corona protocol

Van het protocol zijn de 2 belangrijkste maatregelen:

Heb je (verkoudheid) klachten, blijf thuis van trainingen, spelen en wedstrijden

Houd je buiten de speelvelden aan de 1,5 meter regel

Mondkapjes zijn niet meer verplicht, maar mogen natuurlijk wel als je je daar prettig bij voelt. BV Sport heeft loop routes uitgezet in de hal en in de gangen. Houdt de door de gele pijlen aangegeven loop routes aan. Bij het betreden van de zaal dien je bij de ingang van de zaal eenmalig je handen te ontsmetten.

Het Corona protocol: (bronnen: RIVM, badminton.nl)

 • Heb je corona verschijnselen (droge hoest, koorts, verkoudheidsklachten), blijf thuis!
 • Ontsmet je handen voor je de zaal betreedt.
 • Meld je van te voren aan via onze aanmeldpagina.
 • Houd bij de indelerstafel rekening met 1,5 meter afstand. Kom niet allemaal tegelijk en loop direct naar het veld waar je moet zijn. Dus niet “klitten” om de indelerstafel.
 • Leen je racket niet uit aan andere spelers!
 • Niet t.b.v. de sport benodigd contact (zoals handen schudden, high five etc.) is niet toegestaan.
 • Er is publiek toegestaan, maar ook daar geldt de 1,5 meter afstand regel.
 • Sporters kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens de training bij (vermoeden van) klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak. Bij constatering van onregelmatigheden, zoals het niet houden aan het protocol, zal het bestuur handhavend optreden.

Aanpassingen sinds 26 juni 2021:

 • Er mogen weer dubbels en mixen gespeeld worden!
 • Er wordt gespeeld van 19:30 tot 22:00 uur
 • Tijdens het sporten behoeft onderling geen 1,5 meter afstand te houden als dit voor de beoefening van de sport niet haalbaar is
 • De kleedkamers en douches zijn geopend, let wel op de 1,5 meter afstand
 • De kantine is geopend, houd je in de kantine aan de door CSV Zwaluwen opgestelde maatregelen.

En verder:

We begrijpen dat onze leden verschillend kunnen denken over de noodzaak en/of de relevantie van de maatregelen. Het bestuur is hierover aanspreekbaar. Tussendoor worden maatregelen ook geëvalueerd en daarin nemen wij opmerkingen van onze leden mee. Uiteraard zijn opgelegde maatregelen leidend. Wij vinden het niet bezwaarlijk om elkaar respectvol op de maatregelen aan te spreken. We kunnen elkaar daarin ondersteunen om te trachten het zo goed mogelijk te doen. We doen dit voor onszelf en voor het welzijn van anderen.
Wanneer we er met zijn allen achterstaan en ons houden aan de maatregelen is dat de beste manier om ervoor te zorgen dat we het komend badmintonseizoen kunnen blijven badmintonnen.

Het Corona Protocol is onderhevig aan veranderingen. We houden jullie daarvan op de hoogte via de website en onze nieuwsbrief.

Namens het bestuur,
Johan van der Ven