De gezelligste badmintonvereniging van Leeuwarden!
Hans, Elles en Marloes opgehaald bij de sporthal en naar Lemmer gereden. Jan Jelmer reed vanuit Mantgum naar Lemmer. Veel te vroeg aangekomen in Lemmer, afstand over de snelweg valt dan toch wel weer mee. In de kantine koffie gedronken en even met de tegenstanders gesproken en geprobeerd ze te intimideren.

Lemmer staat bovenaan in de competitie maar daar gaan we proberen verandering in te brengen.

Eindelijk was het 20:00 uur en konden we ons omkleden en beginnen.

Eerst de herendubbel en de damesdubbel. Bij de herendubbel ging het niet zoals de heren eigenlijk wilden en verloren dan ook deze partij. De damesdubbel ging beter, Elles ging veel naar voren en maakte de punten goed af. Ook met haar ferme krachtige slagen maakte ze veel punten. Mijn slagen zijn minder krachtig maar met wat venijnige korte kleine slagen kon ik toch wat puntjes scoren. Met een aardig verschil wonnen we toch redelijk gemakkelijk.

Bij de herensingels had Hans het af en toe wat moeilijk maar wist toch de winst naar zich toe te trekken. Jan Jelmer begon goed en ging de stand eerst wat gelijk op maar later maar moest hij toch het hoofd buigen voor zijn tegenstander. 

Bij de damessingel ging het Marloes  ook niet echt makkelijk af,  ze voelde zich niet helemaal fit,  maar ze stond er toch maar.  Af en toe een worteltje erin en het ging wel weer. Vanaf de zijkant werd ze soms toegeschreeuwd maar dat werd niet zo gewaardeerd. Dus verder mondje dicht op de bank toegekeken.  Marloes pepte zichzelf flink op en even later was de buit binnen. Goed gedaan meid.

Elles was ook nog niet helemaal de oude, ze hoestte nog flink. Maar stevig er tegenaan en de partij verliep voortreffelijk. Alweer een puntje binnen.

Over de mixen kunnen we kort zijn. Deze verliep voor Marloes en Jan Jelmer niet zo goed. Volgende keer dan maar meer succes. De partij van Hans en mij ging iets beter. We waren wel aan elkaar gewaagd maar Lemmer  trok toch aan het langste eind. Eindstand 4-4.

Na afloop werd de wedstrijd nog even geanalyseerd onder het genot van lekkere drankjes en een hèèèèèèle grote schaal patat en frituurhapjes. In een mum van tijd was dit verdwenen in onze hongerige maagjes. Hans zat weer eens op de praatstoel en kreeg zijn biertje haast niet op. Om half 12 maar opgestapt en Hans nog even laten doorpraten. Gooi er een biertje in en hij kwekt nog meer. Op de terugweg in de auto ging hij gewoon verder, terwijl Elles en ik wel heel erg moe het verhaal aanhoorden. Tegen 0:00 uur bij onze sporthal aangekomen. Met een tevreden eindresultaat gingen we weer op weg naar huis.  
 
Corrie Dirksen
Team 2 Poona'64 Leeuwarden  
×