De gezelligste badmintonvereniging van Leeuwarden!
4 - februari - 2018

Na winst op Gorredijk Poona64 DC 3 bovenaan in Poule B (dorpencompetitie)

Er is met spanning uitgekeken naar deze wedstrijd tegen badmintonvereniging Gorredijk. Zij staan op dat moment eerste en wij op een niet onverdienstelijke tweede plaats. Met drie spannende driesetters gaat de winst echter naar ons team met eindstand 5-3.

Die plaats hebben we behaald door redelijk constant te spelen. Al drie maal eindstand 4-4. Één keer verloren in Marum met 3-5. En van Dwarres – uit Oenkerk hebben we twee keer kunnen winnen met 5-3. We staan voorlopig op nummer 1, want Gorredijk heeft een wedstrijd minder gespeeld.


Mannen Die winst is voornamelijk dankzij de mannen. De dubbel hebben ze slechts twee keer verloren; tweemaal in een drie-setter.  Pravin is niet te kloppen in de singles. Hij slaat de tegenstander elke keer in twee sets naar ‘huis’.  Aede en Willem weten het ook altijd te winnen, maar hebben een enkele keer drie sets nodig om de tegenpartij te verslaan.

Dames De dames dubbel hebben we slechts éénmaal gewonnen (tegen Marum1). Corrie wint in de eerste drie wedstrijden de single, maar treft daarna toch sterkere tegenspelers.  En ik kom er in de singles bijna niet aan te pas; alhoewel ik al meerdere keren dubbele cijfers heb weten te behalen.

Mixen In de mixen behalen we soms  de winst en soms ook niet ... We zijn niet zo goed begonnen in de eerste wedstrijd tegen Poona 2 (verlies). In de 2e wedstrijd tegen Marum hadden we drie-setters nodig in beide mixen en wisten de winst één keer naar ons toe te trekken. In de revanche tegen Marum verliezen we dan toch weer met 2 twee-setters. Tegen Dwarres2 winnen we met redelijk gemak twee keer. In Damwoude (Oer it Net 1) winnen we de tweede mix net niet in de derde set, met slechts drie punten verschil. En tegen Gorredijk weten we de winst wel weer naar ons toe te trekken, al hebben we daar in de tweede mix wel weer drie sets voor nodig.

Spannende competitie Al met al spannende wedstrijden in de dorpencompetitie. Met nog drie wedstrijden te gaan, kan het nog alle kanten op.  We gaan de strijd nog aan met Poona 2 en Oer it Net 1, waartegen we allebei 4-4 hebben gespeeld. En onze laatste wedstrijd is tegen Gorredijk. Gorredijk zet in op revanche!

4 februari 2018, verslag Willy de Jong

×