De gezelligste badmintonvereniging van Leeuwarden!
4 - december - 2017

Wedstrijdverslag Poona'64 DC3 tegen Marum 1 (thuis)

Revanchewedstrijd tegen Marum 1 op 30-11-2017

Meer dan vier weken moesten we wachten op onze revanche tegen Marum 1. Afgelopen donderdag was het zover en konden we ons verlies (3-5) tegen Marum op 1 november, thuis revancheren.

Dubbels
  • De herendubbel begint weer heel spannend. In de eerste game weten Aede en Pravin de winst naar zich toe te trekken in 24-22. De tweede game wordt al net zo spannend, de winst gaat echter naar Jan Willen en Joop van Marum in 19-21. Ook de laatste game weet Marum naar zich toe te trekken in 17-21. Een spannende wedstrijd. Net als de vorige keer in Marum; ook dan worden er drie games gespeeld in dezelfde setting en gaat de winst ook naar Marum.
  • Daarna komen Corrie en ik in actie. Er spelen vanavond vier competitieteam waardoor we maar één baan tot ons beschikking hebben. Het gaat meteen al lekker aan onze kant. De eerste game zetten we vrij gemakkelijk om in winst (21-14). In de tweede game laten we de teugels wat meer vieren, maar behouden we ook de winst in 21-17. Onze eerste wedstrijd samen gewonnen. Toppie! Terwijl we in Marum de shuttles flink om de oren kregen (11-21 en 14-21). Mooie revanche dus. Weliswaar met één ander tegenspeler, maar we hebben nog nooit zo lekker samen gespeeld.

Tussenstand 1-1

Enkels
  • Aede maakt het zich moeilijk tegen Joop van Marum. Hij wint de eerste game met 21-18, verliest echter de tweede met 21-23. In het begin van de derde game lijkt het gebeurd, echter weet Aede zich goed terug te vechten waardoor het lange tijd gelijk op gaat. Aede trekt ook aan het laatste eind met 21-19. De vorige keer had Aede net zo’n geduchte tegenstander in Klaas en verloor toen in twee spannende games met 21-17 en 24-22.
  • Pravin heeft duidelijk minder tegenstand in Arjan en wint in twee games, tweemaal 21-13. In Marum speelde Pravin tegen Joop en won ook al glansrijk met 11-21 en 15-21.
  • Corrie speelt ook weer de ‘sterren van de hemel’ tegen Froukje en verslaat haar met 21-12 en 21-13. Net als in Marum (winst met 2x 15-21) weet ze Froukje op het verkeerde been te houden.
  • Mijn partij gaat velen malen beter dan in Marum, waar ik roemloos verloor met slechts vijf punten in twee games. Nu – weliswaar met een andere tegenstander – gaat het lekker in de eerste game. Ik weet zelfs 15 punten tegen Belinda (die in een andere poule speelt en vanavond invalt) te halen. Ik sta echter ’n beetje te trillen op mijn benen; eigenlijk heb ik wat suikers nodig. Bij gebrek aan een banaan doe ik het met een paar slokken water. De tweede game raak ik het een beetje kwijt; ik heb onverklaarbare afzwaaiers (de shuttles gaan niet een beetje uit, maar belanden zelfs bij de buren) en verlies de tweede game in 9-21. Toch niet ontevreden over mijn optreden.

Tussenstand  4-2

Mixen
  • Uiteindelijk hebben we dan twee banen en spelen we de mixen tegelijk. Ik weet dus niet hoe spannend het is in de wedstrijd van Corrie en Pravin tegen Marum. Ze weten het helaas niet te winnen. 19-21 en 14-21. In Marum wisten ze de mix wel te winnen in drie games.
  • In de mix met Aede merken we allebei dat de energie er bij ons er een beetje uit is. Aan de stand van de eerste game is dit duidelijk af te lezen 12-21. In de tweede game komen we echter weer in het ritme en worden we nog een geduchte tegenstander tegen Arjan en Froukje. Helaas verliezen we toch nog met 17-21. In Marum speelden we duidelijk beter. In drie games verloren we toen van Joop en Froukje.

Eindstand 4-4
Jammer dat we niet hebben gewonnen. Wel heel lekker gespeeld en spannende wedstrijden gehad.

verslag van Willy de Jong, 4 december 2017
 
 
 
 

×